Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2008 22:46 - It's not true that life is one damn thing after another; it is one damn thing over and over.
Автор: aglaya Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1591 Коментари: 3 Гласове:
0



It"s not true that life is one damn thing after another; it is one damn thing over and over.

Просто и ясно. Даже велико! Как обобщава всички мои мисли в последните дни! Не, не съм потисната. Никак. В последните дни активно размишлявам за смисъла на живота, вместо да седна да уча сериозно. Е, нормално. Но от утре сядам да уча! 
Напоследък си мисля за РЕДУНДАНДНОСТТА. Да, правилно прочетохте. Тази гръмка дума ще рече - повтаряемост. Е, аз я вадя от един друг контекст и нахално я набутвам в моя дискурс, т.е. в това писание. 
"Редундандност" ще използвам тук в смисъла на повтаряемост на нещата, които ни се случват. Ще се опитам да разгледам проблема на редундандността на damn things, както и основните характеристики на явлението.
Това циклично повтаряне се наблюдава в живота на всеки индивид. Колко често става едно и също, а? Обещаваме си да не правим определени грешки, и после, хоп!, се оплитаме в същите простотии като пиле в кълчища. Не, това не става случайно. Редундандността е закономерност. Нещо като аксиома. Като онази, че две успоредни линии никога не се пресичат. Да, но според геометрията на Лобачевски тези линии се пресичат. Хахах. Е, това за обикновените хора е добре - редундандността не е постоянно в сила и понякога има ма-а-лки шансове да не ни сполети. 
Причините за този феномен са с неизяснен произход. Дали това не е някакъв адски цикъл? Нещо ни се случва, не се поучаваме от него, то ни се случва отново, но ние пак сме объркани в тълкуването му и т.н., и т.н. Или пък причината е друга:просто имаме нещо като присъда - едно и също все да ни идва до главите или ние да го предизвикваме. Или по-точно редундандността в нас самите да предизвиква другата редундандност. Ахааа... Сега ми хрумва обаче, че редундандността може да е единственото нещо, което ни дава сигурност, в иначе динамично променящия се свят. Кой знае... пък и да знае някой, няма да каже.
Не предлагам изход редундандността. Тя присъства в живота. Точка.


Тагове:   Life,   thing,   true,


Гласувай:
0



1. henzelski - Блазе ти,
23.06.2008 07:50
че можеш да мислиш на английски, Аглая! ;) Но те моля, специално за мен, да превеждаш мислите си на български, за да мога поне заглавието да разбера, ако не друго. ;)) И след като знаеш какво е редундадност, защо не ползваш далеч по-познатата ни думичка 'повторяемост", така и не проумявам...
цитирай
2. aglaya - Хензелски,
23.06.2008 12:49
Аз умишлено използвам "рудандандност", защото ми е забавно, когато някой използва чуждици, които имат абсолютни съответствия на български :) А преводът на заглавието е : Не е вярно, че животът е едно след друго гадно нещо, животът е едно и също гадно неща отново и отново... :)))
цитирай
3. nueno - :)
06.08.2008 19:35
Дъглас Адамс за редундандността (ох, само докато го напиша..:)

"Съществува една теория, според която ако някой някога открие точно какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

Съществува и една друга теория, според която това вече се е случило".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aglaya
Категория: Лични дневници
Прочетен: 239555
Постинги: 100
Коментари: 234
Гласове: 794
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930