Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2008 09:01 - (малко преди) Тиха нощ, свята нощ...
Автор: aglaya Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1238 Коментари: 1 Гласове:
0



Та, днес е 24 декември. Надзирателките в общежитието проявиха своята невероятна милост и религиозна толерантност, като  решиха да пръскат срещу хлебарки не в четвъртък, както си е по реда, а днес! Их, бре, аферим, машалла! Пръскане срещу хлебарки, това ми е подаръкът за Коледа тази година :))

Не, всъщност вчера си направих нещо като “подарък”. Преподавателката от университета ни заведе в културното министерство тук, за да си купим евтини книги на арабски :) Прекрасно! След като се снабдих с 11 (безсрамница съм, знам), един чичко ни каза, че ще ни подарят по още пет! Така, с две огромни торби с по осем книги се прибрах у дома :) Сега има да чета, да чета... Ох, не знам как ще прибера толкова книги у нас. Дори и да прочета доста тук и открия, че някои не са особено стойностни, пак остава едно голямо количество :) Вече съм натрупала толкова много книги на арабски и една на английски (“Баудолино”, разбира се :), смятам до края на годината (на астрономическата, за по-нататък не поемам отговорност :) да не купувам повече.

Днес, въпреки че нямам никакъв коледен дух, смятам да празнувам святата нощ! След часовете днес отивам направо в стола, а после се отдавам на продължителна подготовка, защото вечерта ще се събираме у едни събратя по съдба да честваме великия християнски празник. :)) Вече тактично отхвърлихме предложението да готвим за другите под предтекст, че нямаме никакви условия в това общежититие :) Истина си е, няма измама. Е, може би малко. Така че трябва да купим доста сладки и пиене. Как се набавят спиртни напитки тук е една много-о-о дълга  история, но в крайна сметка за доста завишена сума получаваш напитка, от чиято консумация не те боли глава после :) и всичко е законно, т.е. идеално!

Така че сега отивам в час – на всички, много, много весела Коледа и сбъднати желания :)



Тагове:   малко,   нощ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Умми
24.12.2008 15:10
Желая ти много щастлива, здрава и мъдра 2009-а. Липсваш на всички ни - на брат си също, но той се съмнява,че има нещо, което да не знаеш:) Получих и двете картички след повече от месец пътуване. Нека посрещането на празниците наистина остане незабравимо за теб - защото надали някога ще се повтори в подобно общежитие и в тази страна. Не си сбъдвай всички желания през следващата година, а само най-важните. Обичам те не само защото си моето арабско момиче, а защото си един прекрасен човек - не зная колко от това е мое дело, но е супер да имаш дете като теб.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aglaya
Категория: Лични дневници
Прочетен: 239532
Постинги: 100
Коментари: 234
Гласове: 794
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930